13-01-08

David Bowie was deze week jarig!

8 januari 1947, David Robert Jones wordt geboren in Brixton, Engeland. Wij leren hem kennen in 1969 met het nummer A Space Odyssey.
david bowie3 Toen al viel hij op door zijn zeer bizarre imago. Hij veranderde zeer regelmatig zijn muziekstijl én uiterlijk. Eén van zijn bekendste verschijningen is deze van Ziggy Stardust. Hoewel hij werelwijd de ene hit na de andere scoort is het pas in 1975 dat hij op nummer 1 geraakt in de USA: Fame zorgt daarvoor.
Kort daarna verandert hij weer eens van imago en wordt The Thin White Duke. Zijn bekendste plaat uit deze periode is wel het prachtige Golden Years.
david_bowie_07 Daarna trekt hij naar Berlijn in Duitsland. Daar neemt hij 3 LP's op. Geen gemakkelijke platen, maar het nummer Heroes wordt wel een gigantische wereldhit! In de jaren 80 blijft Bowie een echte superster, mede dank zij schitterende duetten met o.a. Queen (Under Pressure), Mick Jagger (Dancing In The Street) en Tina Turner (Tonight). Zijn in 1983 uitgebrachte LP Let's Dance was een enorm commercieel succes met bv. het nummer China Girl.
Vanaf de jaren 90 wordt het wat rustiger rond David Bowie. Hij wisselt successen af met commerciële flops, maar verdwijnt nooit van de planken. Bowie blijft Bowie...

 

 

De commentaren zijn gesloten.