13-01-08

Rod Stewart is ook een jaartje ouder geworden

rod_stewart10 januari 1945 wordt Rod(erick) Stewart geboren te Londen. Zijn eerste ambitie is om voetballer te worden, maar al snel schakelt hij over op muziek. Als straatzanger zwerft hij heel Europa rond. Hij werd bekend als lid van de Jeff Beck Group, maar stapte in 1971 over naar The Faces. In datzelfde jaar brengt hij een eerste soloalbum uit, maar zijn eerste echte hit was het B-kantje Maggie May.

Met dat plaatje stond Rod tegelijkertijd op nr. 1 in GB als in de USA. Dat was nog nooit gebeurd! Gedurende de jaren 70 scoorde Rod de ene monsterhit na de andere. Met als toppunt Tonight's The Night.
Dat nummer stond liefst 16 weken eerst in de USA! Daarna wordt het heel rustig op het gebied van plaatopnames. Rod treedt veel op en leeft als een echte rockster. In 1994 geeft hij een gratis optreden op het strand van Copacabana (Brazilië) voor meer dan 3,5 miljoen toeschouwers! In 2002 gooit Rod het roer volledig om en komt terug in de top van de albumlijsten met It Had To Be You, een verzameling klassiekers uit de jaren 1920 en '30. Van dat album zijn er tot nu toe 4 200 000 exemplaren verkocht! Waanzinnig veel. Ondertussen zijn er nog 2 albums met klassiekers van hem verschenen. En ook deze schieten prompt naar de top van de albumcharts.
Maar om af te sluiten geven we onder de foto toch een link naar een eigen nummer van Rod uit de jaren '70: Sailing.

De commentaren zijn gesloten.